De Ooievaart

De Ooievaart neemt u mee over historisch vaarwater en toont een veelzijdig Den Haag: de stad van het zand en het veen, maar ook het Koninklijk Den Haag, de internationale stad van Recht en Vrede, het regeringscentrum, de ambassades en ministeries. Kortom genoeg ingrediënten voor een onvergetelijke rondvaart. De vrijwilligers van De Ooievaart dragen met passie de schoonheid en historie van de Haagse grachten uit.

De Ooievaart vaart dagelijks op hele uren. Daarnaast zijn de rondvaartboten alle dagen van de week te huur voor groepsvaarten. Er wordt gevaren met open boten. De vaarten duren in principe 1,5 uur. Door werkzaamheden aan diverse bruggen en kades kan de route op sommige momenten wijzigen.

Met de komst van diverse elektrische rondvaartboten heeft De Ooievaart een belangrijke stap naar klimaatneutraal varen gezet. De Ooievaart organiseert speciale themavaarten, zoals vaarten op Koninginnedag, vrijheidsvaarten, midzomeravondvaarten, kerstvaarten en stamppotvaarten. Daarnaast werkt De Ooievaart mee aan tal van arrangementen. Ook geeft De Ooievaart haar medewerking aan bijzondere evenementen zoals Jazz’ in de Gracht, The Hague Festivals, de landelijke autovrije dag en de Dag van de Haagse Geschiedenis.

Website by Webroots