Welkom in de Grote Kerk Den Haag

Regelmatig zetten we de deuren van de Grote Kerk voor je open en ben je van harte welkom om de kerk van binnen te aanschouwen. De ruimte en de lichtinval zorgen er ongetwijfeld voor dat ook jij van onze kerk onder de indruk bent. Let ook even op het prachtige lijnenspel in het hoogkoor en vergeet vooral niet omhoog te kijken naar de plafondschildering.

 

Neem daarnaast ook een kijkje bij de diverse monumenten in de kerk en bedenk je dan dat de Ridders van het Gulden Vlies hier hebben rondgelopen, regenten en zeehelden hier begraven liggen en kroonprinsen en -prinsessen hier zijn gedoopt. In dit bijzondere gebouw, dat de eeuwen heeft getrotseerd, vind je de sporen van heel verschillende periodes in de Nederlandse geschiedenis.

 

Hoe neem ik contact met jullie op?

Vragen over je bezoek aan de Grote Kerk? Neem contact op met Ga Den Haag of bel 070-747 0102.

Grote Kerk
Grote kerk

Bezoek de Grote Kerk

Openstelling:

Donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur.
Reguliere rondleidingen: informeer aan de balie.

 

Bij verhuring van De Grote Kerk is bezichtiging helaas niet mogelijk.

 

De Grote Kerk is één van de oudste gebouwen van Den Haag en heeft daarom een rijke geschiedenis en een grote verbondenheid met de hofstad. De kerk is het toneel geweest van vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bijeenkomst van ridders van het Gulden Vlies en de Beeldenstorm, maar ook recent de doop van de Prinses van Oranje en Prinsjesdag.

 

Al deze gebeurtenissen hebben hun sporen nagelaten in dit historische gebouw. Ontdek de verhalen van de Grote Kerk tijdens een bezichtiging, en ervaar de serene rust van de kerk midden in de drukte van de Haagse binnenstad. De Grote Kerk is open voor bezichtiging op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur, tenzij de kerk verhuurd is voor een evenement.

Bezoek de Haagse Toren

Tours:
  • van maart t/m november op donderdag t/m zondag om 13.00 en 15.00 uur;
  • van december t/m februari op zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur.

Je bent geen Hagenees als je er niet een keer op bent geweest: De Haagse Toren. De middeleeuwse toren bij de Grote Kerk in de oude binnenstad van Den Haag die door de jaren heen veel meer is geweest dan slechts een kerktoren.

Samen met een gids loop je de (in totaal) 288 treden. We stoppen op elke verdieping even voor de verhalen van de stad, de toren, en de mensen die je voorgingen in het trappenhuis. Onze beklimming eindigt bovenop dit Haagse hoogtepunt; waar je op de Omloop kan genieten van 600 jaar uitzicht rondom.

Workshop Fotografie & Haagse Toren, snel boeken
Haagsche skyline

Arrangement aanvraag