Vanaf prijs p.p.
€ 59.00
Aantal personen
10 - 100
Duur
5,5 uur

Boeken
Waarom Ga Den Haag?
 • Georganiseerd door Hagenezen
 • Snel en gemakkelijk boeken
 • Geen boekingskosten
 • Organisatie zonder winstoogmerk, de beste prijzen
 • Oase van rust!

  Wellicht het grootste geheim van Den Haag zijn de vaak fraaie en groene hofjes, verscholen achter muren en woonhuizen. Ooit telde de stad er zevenhonderd, nu 115, maar nog steeds een indrukwekkend aantal. Deze verborgen oases van rust ontdek je tijdens een wandeling waarbij je vooral het stijlvolle gezicht van de Hofstad leert kennen. Een tocht die begint in de oudste herberg van de stad en eindigt met een gezellige lunch en rondleiding in een hofje dat gastvrij z’n deuren voor je opent.

  Programma

  11.00    Onze gids wacht je op op het Centraal Station. Daarna loop je samen naar restaurant ’t Goude Hooft, de oudste herberg van Den Haag voor koffie of thee en heerlijke patisserie

  12.00    Met de gids wandel je door de, soms letterlijk, verborgen geschiedenis van de Hofstad. Enthousiast vertelt de gids onder meer waarom er eigenlijk hofjes ontstonden, wat voor mensen er leefden, hoeveel de stad er ooit telde en wat daar nu nog van resteert. Een boeiend verhaal waarbij de opmerkelijke locaties je zeker zullen verrassen.

  13.30    Je kunt het wonen in een hofje ook beleven! In het centrum van Den Haag vinden we, goed verstopt, de Hof Van Wouw. In deze sfeervolle en bijzondere hof ervaar je een unieke rondleiding en is er een gezellige lunch met lekkere sandwiches.

  15.30    Na deze heerlijke dag wandel je met de gids terug naar Den Haag CS.

  Deel dit uitje:

  Wil je boeken?