Vanaf prijs p.p.
€ 55.00
Aantal personen
10 - 90
Duur
5-6 uur
Categorie

Toevoegen Boeken
Waarom Ga Den Haag?
 • Georganiseerd door Hagenaren
 • Snel boeken en maatwerk
 • Geen boekingskosten
 • Geen winstoogmerk dus scherpe prijzen
 • Stap in de rondvaartboot voor een relaxte tocht door de Haagse grachtengordel. De gids laat je Den Haag van verschillende kanten zien: deftig en bescheiden maar ook vol bravoure en (Haagse) bluf. Ontdek vanaf het water het volkse en voorname karakter van de Hofstad en beland daarna in de bonte wereld van Chinatown. Je ruikt er de geur van Aziatische kruiden, voel aan Chinese zijde, en ontcijfer de straatnaambordjes en wijze spreuken op de stoepranden. Ontdek ook de verdwenen Joodse buurt met nog altijd veel tekenen en verhalen van een bewogen verleden. Schuif tot slot aan voor een authentieke Chinese dim sum high tea!

  Programma

  10.30    Onze gids wacht je op bij het Centraal Station. Daarna loop je samen naar restaurant Kaai 13 voor een kop koffie of thee en heerlijk huisgemaakt appelgebak.

  12.00    Aan boord van De Ooievaart is natuurlijk een gids aanwezig. De gidsen van De Ooievaart dragen met passie hun verhalen uit. Zij verrassen je met enthousiaste verhalen over Haagse bezienswaardigheden, de geschiedenis van de Hofstad en het dagelijks leven van toen en nu. Terwijl je de stad vanaf het water leert kennen, geven grappige anekdotes de verhalen een luchtig tintje.

  13.30     Weer aan wal schuif je aan in Restaurant Full Moon, midden in het Haagse Chinatown. Geniet van onbeperkt Chinese thee (Jasmijn, Chrysant, IJzeren Boeddha of Pu’er thee) en allerhande dim sum hapjes.

  15.00     Met voldaan gevoel duik je Chinatown in. De Oosterse, kleurrijke sfeer is overal aanwezig. Maar het is ook de plek van de verdwenen Joodse buurt. Eeuwenlang woonde en werkte hier de Joodse gemeenschap. De gids toont je de plekken waar dat Joodse verleden nog zichtbaar is. Uiteraard weer met de nodige ‘bewogen’ verhalen.

  16.00    Vol opgedane indrukken wandel je met de gids weer terug naar het Centraal Station van Den Haag.

  Deel dit uitje:

  Wil je informatie of boeken?